Octopus rubescens Berry, 1953
East Pacific red octopus
photo by FAO

Family:  Octopodidae (octopuses), subfamily: Octopodinae
Max. size:  45 cm TL (male/unsexed); max.weight: 400.0 g
Environment:  benthic; marine; depth range 0 - 210 m
Distribution:  Eastern Pacific. Subtropical to boreal.
Diagnosis:   
Biology:  Size refers to length of body and arms (Ref. 865).
IUCN Red List Status: (LC); Date assessed: 18 August 2015 Ref. 123251)
Threat to humans: 
Country info:   
 

Entered by: Pan-Saniano, Marianne - 11.12.05
Modified by: Polido, Rubyann Robelle - 14.04.20

Source and more info: www.sealifebase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


php script by sortiz, 10/02/17 ,  last modified by sortiz, 10/02/17